4 dages vandretur (næsten) lige klar til at vandre! 

Bornholm-turen

63 km (i snit 21 km pr. dag) m./ bagagetransport og storebæltsbro.

Pris v. 20/30 deltagere 1400/900 kr per person + Kost + Overnatning og færge.

Skøn vandretur langs kyststien på nordsiden af Bornholm. Vi oplever Europas største borgruin Hammershus, med spændende nyåbnet (2018) besøgscenter . Opalsøen, Sandvig og Allinge (hvor Folkemødet afvikles). Forbi mange af de kendte klippeformationer bl.a. Helligdoms-klipperne. Overnatter i Sandvig og Gudhjem, Oluf Høst museet inden ankomst til Danmarks største rundkirke i Østerlars med yderst spændende historie om Tempelridderne. Igennem det store skovområde, Almindingen med Ekkodalen, inden vi forlader solskins øen og sejler tilbage fra Rønne til Køge

Vandrebussens chauffør og direktør har gode personlige kontakter på Bornholm. Bla kunstmuseets meget fortælleglade direktør. Derudover også Skulptør Ole Christensens datter, som kan vise rundt Bornholms hemmelige “Stonehenge” et magisk sted. Læs mere her . Direktøren på Jantzens Hotel er også en god bekendt.

 Mandag. Fra Odense kl. 21.00 bus til Køge klar til check ind på Bornholmslinjen kl. 23.30 med afsejling kl. 00.30 (fælles sovesal på færgen incl -der kan tilkøbes opredt 4 pers kahyt)

Tirsdag. Morgenmad på båden inden ankomst Rønne ved 06-tiden. Klar til første vandredag, hvor vi skal frem til Sandvig, 29,5 km. Vores følgebus sørger for bagagen, så du skal kun ha’ en dagtursrygsæk med. Nordpå igennem Blykobber plantage, Hasle lystskov, Teglkås, Jons Kapel, frem til Hammershus Ruin. Vi forlader kyststien går ind i landet, forbi Opalsøen og Hammer sø frem til Sandvig. Vandrebussen vil holde to steder undervejs, så hvis du fx ikke vil vandre den sidste strækning, kan du afkorte ruten og stå på bussen til Sandvig. Indkvartering og hyggelig samvær om aftenen.

undefined

Onsdag. Vi fortsætter på den gamle rednings sti via Allinge, Sandkås, Tejn til Helligdomsklipperne og Bornholms Kunstmuseum, hvor vi holder frokost og kan nyde ”Sol over Gudhjem”, den lækre bornholmske-fiskespecialitet med røget sild, purløg, radiser og æggeblomme. De sidste ca. 5 km frem til Danmark eneste bjergby, Gudhjem, med en flot udsigt ned over byen, 49 meter længere nede. I Gudhjem bor der 700. En dejlig charmerende by. Dagens vandrestrækning: 18,5 km. Indkvartering og hyggelig samvær om aftenen. Og evt et besøg på Ole Christensens hjem og skulpturpark.

En tåget dag i skulpturparken i Olsker. – Foto: Michael Stoltze

Torsdag Vi kan ikke forlade Gudhjem uden at ha’ besøgt maleren Oluf Høst museum, der ligger tæt ved havnen i Gudhjem. For de fleste, der kender en smule til Oluf Høsts kunst, vil stednavnet Bognemark ringe en klokke, som det motiv, han slet og ret var mest kendt for at male. Høst museet er simpelthen en lille perle med relativ få, men fine billeder, en særlig stemningsfuld oplevelse. Vi fortsætter vores vandretur langs kyststien sydpå til Strandby, hvor vi svinger ind i landet langs Kejse Å, frem til Østerlars Rundkirke, den største rundkirke i Danmark. Spændende arkitektur / forsvarsværk og ikke mindst historien om tempelridderne og kirken! Videre fra Østerlars ind til Bornholms store skov, Almindingen med Ekkodalen, der er den største sprækkedal på øen, hvor vi skal teste ekkoet: Hvad drikker Møller ?… Ekko svaret = ”Øller”. Dagens vandring: 15 km. Vores bus henter gruppen i Ekkodalen og der kører direkte til Bornholmerbåden i Rønne, hvor der er afgang kl. 17.00 til Køge, med ankomst 23.30 og bus videre til Odense, sen ankomst over midnat fredag.

 

Lidt om bussen: Det er en VIP-bus med sæder til 33 personer. Der er klaver i midten af bussen, og chaufføren spiller gerne til en morgen- sang. Der er spisebord ved alle pladser, også muligt at spise udenfor via oversejl på siden af bussen. Der er lille køkken med køleskab og bar med kolde vand og fadøl. 

Lidt om turen: I bestemmer selv afrejse termin. Afgang: mandage og hjemkomst: fredage med udgangspunkt fra Odense Banegård (-andet startsted kan også aftales). I prisen er inkluderet bustransport, rutekortmateriale samt bagagetransport, så I kun har brug for en dagsturs rygsæk. Der vil være mulighed for at køre med bussen på korte strækninger på dagsvandringerne. Frokosten arrangerer vi selv i eller udenfor bussen. Der er borde og stole også udendørs. Overnatninger bestemmer I selv og betaler direkte til overnatningsstederne, vi anbefaler ud fra jeres ønsker til pris og standard (se bilag) Betaling: Ved turbestilling betales 25 % af buslejen, resten betales 4 uger før afgang. 

Velkommen på en dejlig vandretur PÅ BORNHOLM !

Vandrebussen / Cubus / Christian Tast Drejervænget 14, 5492 Vissenbjerg mb: 2320 2117 / www.cubus.dk / mail: cubus@cubus.dk 

Faktablad: Vandretur Bornholm Forslag til overnatningssteder: 

Bornholmslinjen Bornholmslinjen, Dampskibskajen 5, 3700 Rønne Tlf. 70 900 100 kundeservice@bornholmslinjen.dk www.bornholmslinjen.dk Billet kr. 49 + soveplads i 4-sengs kahyt kr. 189,- pp 

Danhostel Sandvig 

Langebjergvej 12, 3770 Allinge sandvig@danhostel.dk / Tlf. 5648 0980 www.danhostelsandvig.dk 3-personers familieværelse m. bad og toilet 

 

Gudhjem Vandrerhjem Ejnar Mikkelsensvej 14, 3760 Gudhjem i nfo@gudhjemvandrerhjem.dk Tlf. 5648 35035 / www.gudhjemvandrerhjem.dk 1-6 personers værelser. 

Jantzens Hotel Brøddegade 33 jantzenshotel@mail.dk /

Tlf. 3158 7969 www.jantzenshotel.dk 3-sengsværelser 

Hotel Gudhjem Brøddegade 29, 3760 Gudhjem Tlf. 5648 5350 / www.hotelgudhjem.